Aangenaam, Frank Zuidhof, klokkenmaker

Door mijn vrouw Sanne, die de opleiding tot goudsmid volgde aan de Vakschool in Schoonhoven, werd ik gegrepen door de opleiding uurwerktechniek van deze school. Ik meldde me aan voor de opleiding uurwerkmaker en mag mij na enkele jaren gediplomeerd uurwerkmaker noemen.

Elke dag ben ik nog blij met de keuze die ik gemaakt heb. Klokken en uurwerken vormen mijn passie. Het geeft me keer op keer voldoening wanneer ik een klok tikkend af mag leveren bij mijn klanten. Ik ben geïnteresseerd in de verhalen achter de klokken en adviseer graag over de reparatie, restauratie of onderhoud.

Per 3 september 2013 heb ik mijn eigen uurwerk reparatieatelier geopend. Een mooie opsteker was dat ik door de Rabobank werd uitverkoren tot ‘Starter van de Maand’. Klik op het logo hiernaast en lees het artikel.

“Klokken en uurwerken zijn mijn passie. Terwijl ik een klok repareer denk ik aan het verhaal achter de klok. Is het een erfstuk of een cadeau geweest bij een speciale gelegenheid?”

p2